15 oktober 2021

Tips voor het schoonhouden van je kantoor

We weten allemaal wel dat een schone werkplek heel erg veel invloed heeft op de productiviteit van een mens. Daarom hebben wij een aantal tips om een rijtje gezet hoe jij je kantoor goed schoon kan houden zonder dat je er veel tijd aan hoeft te besteden. Productief werken is namelijk heel erg belangrijk. De kwaliteit van het werk wordt er namelijk ook beter van.

Plaats prullenbakken in je kantoor

Voordat je, je bureau goed schoon kan houden is het belangrijk dat er genoeg plekken aanwezig zijn waar jij en je collega’s het afval weg kunnen gooien. Het is dan ook belangrijk dat je de prullenbakken goed in het zicht zet. Je kan er dan ook vanuit gaan wanneer er minimaal één prullenbak in elke ruimte staat en die ook nog eens in het zicht staat dat iedereen zijn of haar afval daar in gaat stoppen. Hierdoor werk je al samen aan een schoon kantoor. Daar houden we toch allemaal wel van?

Huur een schoonmaker in

We snappen dat schoonmaken niet het leukste werk is om te doen. Toch zijn er mensen die er echt een grote hekel aan hebben. Wanneer dat het geval is kan je ervoor kiezen om een schoonmaker in te huren. Deze persoon zal de taken dan op zich nemen om er voor te zorgen dat het kantoor goed schoon blijft. Toch zitten er ook nadelen aan het inhuren van een schoonmaker. Er komen namelijk wel kosten bij kijken. Deze persoon moet namelijk ook betaald worden. Naast de kosten krijg je natuurlijk wel een heel erg schoon kantoor. Daar houden we dan toch ook wel weer van. Helemaal wanneer we ons goed kunnen concentreren. Je werkt dan ook een stuk beter.

Voer een clean desk policy in op kantoor

Voor de meeste mensen is het de normaalste zaak van de wereld om het bureau na gebruik netjes achter te laten. Toch zie je op de werkvloer wel eens andere dingen. Het is dan ook niet erg als je daar heel erg van schrikt.  Je ziet dan ook dat steeds meer werkgevers een clean desk policy invoeren. Je kan het ook met al je collega’s onderling afspreken. Door een clean desk policy te introduceren weet iedereen precies op welke manier ze hun bureau moeten achterlaten en wat de consequenties zijn op het moment dat ze dat niet doen. Het geeft dus een hoop duidelijkheid voor iedereen en het scheelt je uiteindelijk ook nog eens een heleboel schoonmaak werk. Je kan beter elke dag even 2 minuten bezig zijn met het schoonmaken van je bureau en het kantoor dan één keer in de week één uur. Niemand zit er uiteindelijk op te wachten om iemand anders zijn afval op te ruimen. Wees daarom zelfstandig en ruim zelf netjes al je afval op. Je start dan veel lekkerder de dag en kan je dan ook goed concentreren waar vervolgens je werk een stuk beter van wordt. Daarom is het zo belangrijk om een net bureau te hebben.

Meer nieuws