22 september 2021

Is zakelijk leasen voordeliger?

Je hebt het vast wel eens gehoord van leasen. Helemaal als ondernemer. Het komt namelijk steeds meer voor. Veel ondernemers kiezen tegenwoordig om een auto te leasen in plaats van het kopen van een auto. Maar is het ook voordeliger? Dat lees je hier.

De voordelen van leasen

Het leasen van een auto kan vele voordelen hebben ten opzichte van het. Een van de voordelen is dan ook dat je een gloed nieuwe auto  hebt wanneer je gaat leasen zonder dat je daarvoor een grote investering moet doen. Je bent dan ook niet duizenden euro’s kwijt. Een lease contract loopt meestal drie tot vijf jaar. Hierna is de lease periode afgelopen en is het mogelijk om een nieuwe auto te leasen. Het voordeel hiervan is dat je na deze drie of vijf jaar weer een nieuwe auto kan uitkiezen. Hierdoor heb je altijd een van de nieuwste auto’s op je oprit staan. Daar worden alle mannen toch enorm blij van?

Welke vorm van leasen moet ik hebben?

Naast dat je wel eens gehoord het dat er verschillende vormen van leasen. Het is namelijk mogelijk om voor verschillende vormen te kiezen. Wanneer je een beetje research hebt gedaan weet je dat operationeel leasen de meest voorkomende vorm van leasen is. De leasemaatschappij is in dat geval de eigenaar van de auto en neemt alle risico’s op zich. Hier hebben bedoelen we dan ook dat de lease maatschappij de afschrijving, het onderhoud, de wegenbelasting, de verzekering en natuurlijk ook de aanschaf van de auto op zich nemen.  Een andere vorm van leasen is financial lease. Wanneer je voor deze vorm kiest wordt de auto in onderpand genomen, waardoor er gesproken wordt over leasen. Dit komt er dan op neer dat je eigenlijk zelf de eigenaar bent van de leaseauto. Omdat jij ook de eigenaar bent moet jij dus ook zelf de kosten betalen die de auto maakt. Zoals de wegenbelasting en de onderhoudskosten. Let hier dus goed op.

De voordelen van het zakelijk leasen

Je vraagt je nu vast af of er wel voordelen zitten aan het leasen van een zakelijke auto. Het antwoord op deze vraag is ja. Er zitten namelijk de volgende voordelen aan het leasen van een zakelijke auto. Doordat je een auto leaset in plaats van koopt, hou je meer geld over om andere rekeningen en kosten te betalen. Hierdoor kan je verder met groeien en investeren in je bedrijf. Ook heeft de leasemaatschappij veel ervaring en kennis. Ze gebruiken deze kennis dan ook om de perfecte auto te vinden voor alle behoeften die je bedrijf heeft. Een ander voordeel aan het zakelijk leasen is dat je leasen kan combineren met andere vormen van financiering, zoals een banklening. Een mix van financieringsvormen verbeterd de risicospreiding binnen je bedrijf. Hierdoor loopt u een kleiner risico. Als ondernemer weet je dan ook dat je zoveel mogelijk risico moet lopen als ondernemer, maar soms kan je er natuurlijk niet helemaal onderuit komen. Dan moet je wel een risico durven nemen. Dat hoort bij het vak.

Meer nieuws