10 september 2021

Marketing tips voor startende ondernemers

Twijfel je hoe jij jouw product of dienst in de markt moet zetten en juist het promoten van jouw dienst of product? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten namelijk een aantal tips om een rijtje hoe jij kan beginnen met de marketing van jouw eigen producten en diensten.

Focus op je identiteit

Facebook, LinkedIn, Instagram , TikTok en je eigen website. Allemaal platformen waar jij je eigen diensten en producten kan promoten. Het internet biedt dan ook talloze mogelijkheden om jou en je onderneming in de schijnwerpers te zetten. Alle social media platformen  inzetten voor je bedrijf kost dan ook veel tijd en vaak ook helemaal niet nodig. Daarom is het belangrijk om de juiste strategie te bedenken voor je online marketing. Focus daarom op de platformen waar jouw doelgroep aanwezig is. Die mensen wil je namelijk bereiken. Die andere mensen nemen je dienst of product waarschijnlijk toch niet af. Focus je daarom op de mensen die interesse hebben in je dienst of product.

Marketing hoeft geen geld te kosten

Als startende ondernemer heb je vaak geen groot budget om je online marketing uit te besteden. Daarom moet je als startende ondernemer kijken naar de mogelijkheden hoe jij aan online marketing kan doen zonder dat het geld kost. Wanneer je dit hoort denk je al snel aan social media. Je moet deze platformen dan ook goed benutten. Zonder daar goed over na te denken werkt natuurlijk niet. Je kunt en hoeft bijvoorbeeld niet alle social media te gebruiken. Zoals we hierboven al zeiden moet jij je focussen op de kanalen waar jouw doelgroep aanwezig is. Focus op potentiële klanten en niet op de andere mensen die aanwezig zijn op social media.

De grootste valkuilen

Veel ondernemers vallen in dezelfde valkuilen als het gaat over marketing. Vaak denken die ondernemers dat ze een gaaf bedrijf hebben en dat iedereen dat wel ziet. Toch is dat niet helemaal zo. Je moet echt een verhaal vertellen om mensen geïnteresseerd te houden. Ook zie je vaak dat bedrijven alleen maar bezig zijn met het product of de diensten die ze aanbieden. Ook dit is fout. Tuurlijk, de mensen die volgen moeten wel weten wat ze aan je hebben, maar je moet te commercieel ingesteld zijn. Mensen houden tegenwoordig meer van grappige dingen. Het mooie is wanneer je mensen een glimlach bezorgt dat ze je naam gaan onthouden. Hierdoor ontstaat er weer mond-op-mond reclame wat uiteindelijk ook weer meer klanten bezorgt. Dat is wat je wil als ondernemer. Het is dan ook heel erg belangrijk dat je een beetje losjes bent en niet alleen gefocust bent op het verkopen. Marketing is namelijk niet alleen verkopen, maar ook laten zien wat je naast het verkopen doet. Geef bijvoorbeeld een online rondleiding of stel al je werknemers voor. Dat vinden je volgers namelijk leuk en daardoor krijg je ook nog eens meer volgers. Iedereen vindt het toch leuk om veel likes te krijgen. Dat doe je door zulke posts te plaatsen.

Meer nieuws